Skip to main content

Al vele jaren organiseren de bedrijfskringen van Harderwijk, Ermelo en Zeewolde de dag na Prinsjesdag een gezamenlijk Miljoenenontbijt voor alle aangesloten ondernemers uit de regio. 

Voor deze editie had de Bedrijfskring Zeewolde (BKZ) de lead voor de organisatie. Ze kozen daarbij voor een voor veel ondernemers strategisch goed gelegen locatie t.w. Brasserie Harderwold.

Deze prachtige Zeewolder locatie bleek een schot in de roos, want zo’n 100 ondernemers bezochten dit event. Al rond 07.00u werden de 1e ondernemers welkom geheten om onder het genot van een heerlijk ontbijt bij te praten met collega-ondernemers. De kracht van het event was opnieuw dat ze uit de 1e hand door experts werden bijgepraat over belangrijke wijzigingen op financieel- en fiscaal gebied in de komende jaren. Maar zeker ook het feit dat ze goede gelegenheid hadden om te netwerken en toch om 09.15u met de normale werkdag konden beginnen. Kort, krachtig en efficiënt daar houden ondernemers van.

Na een welkomstwoord van BKZ-voorzitter Johan van Peperzeel was de presentatie van de regeringsplannen opnieuw in handen van Lentink de Jonge Accountants & Adviseurs in de personen van Denise Frens en Martin Klomp.

Ze refereerden aan de regeringsboodschap uit de Miljoenennota dat ze de ondernemers ‘stabiel en voorspelbaar beleid’ in het vooruitzicht willen stellen. De beide accountants gaven vervolgens toelichting op veel aspecten die relevant zijn voor resp. IB-, en BV-ondernemers. De ondernemers kunnen via hun bedrijfskring in het bezit komen van de sheets van de presentatie voor alle details.

De beide accountants, die na kennisname van de Miljoenennota in hele korte tijd hard gewerkt hebben aan de presentatie, vonden het moeilijk om een definitief oordeel te vormen op basis van de plannen. De voorzichtige 1econclusie was dat er per saldo voor de IB-ondernemers weinig verandering is en dat de BV-ondernemers er wellicht iets op vooruit zullen gaan. Ze gaven beiden echter aan er nog eens een nachtje over te moeten slapen voor een eindoordeel gegeven zou kunnen worden.

De BKZ-voorzitter bedankte tot slot de beide sprekers van harte voor hun bijdrage aan deze bijeenkomst en de gastheer Brasserie Harderwold voor de goede ontvangst en verzorging op de locatie.